Tijdens de basiscursus leert de trainer je de methode aan die wij op de hondenschool hanteren. Je leert met je hond werken in groepsverband en jullie kunnen wennen aan elkaar. Deze cursus is bedoelt voor honden die te oud zijn om mee te doen met de puppycursus, maar die eigenlijk nog niks kennen. Denk hierbij aan geadopteerde honden (uit het buitenland of herplaatste honden in Nederland). Daarnaast is het ook goed voor honden die gedragsproblemen hebben (gehad), natuurlijk afhankelijk van het probleem.

Als je voorheen bij een andere hondenschool hebt getraind, is het ook mogelijk dat je in deze groep wordt ingedeeld.

Tijdens de eerste les nemen we de tijd om elkaar te leren kennen. We doen een voorstelronde en de trainer vertelt wat over theoretische aspecten zoals lichaamstaal van honden en de trainingsmethode. Tussendoor doen we praktijkoefeningen.

In de lessen die volgen besteden we veel aandacht aan de basiscommando’s zoals de zit, af en het wandelen zonder trekken. Daarnaast gaan we ook praktijksituaties bespreken en eventueel nabootsen. 

De ontwikkeling per hond-baas combinatie kan in deze groep variëren. Om dit goed te kunnen monitoren en voldoende individuele begeleiding te kunnen bieden, worden er in deze groep niet meer dan 5 combinaties toegelaten.

Als je deze cursus hebt afgerond gaan we samen bespreken hoe het gaat en in welke groep je op basis van het behaalde niveau vervolgens kunt gaan deelnemen.

Aan het eind van de cursus krijg je een certificaat mee naar huis. Je hoeft geen examen af te leggen, maar wel voldoende vooruitgang hebben geboekt in het trainen met je hond om het certificaat in ontvangst te kunnen nemen.

Aantal lessen: 10 verdeeld over 10 weken.

Duur lessen: 60 minuten

Kosten: € 100

Groepsgrootte: maximaal 5 honden

Geschikt voor: Honden uit het buitenland, angstige honden, honden met gedragsproblemen (of die in het verleden hebben gehad), herplaatste honden.

Heb je vragen? Neem dan contact op!

Wil je je graag aanmelden? Vul dan het inschrijfformulier in.