Je hebt een hond aangeschaft en die wordt je maatje voor een hele lange tijd. Hoe leer je elkaar ‘verstaan’, waardoor deze jarenlange relatie plezierig wordt en blijft? Hoe gaan we eventuele problemen oplossen? Kortom: hoe zorg je er voor dat de band tussen jou en je hond zo optimaal mogelijk is?

Met heel veel plezier trainen met je hond vanuit wederzijds vertrouwen en respect. Dat is in onze ogen het allerbelangrijkste. Wij trainen met de honden op een positieve manier, zonder druk of dwang: goed gedrag wordt beloond, ongewenst gedrag wordt omgebogen tot gewenst gedrag. Hierdoor houd je plezier in het trainen met je hond en bereik je het beste resultaat. Hoe we dat precies aanpakken leer je natuurlijk in de cursus.

Daarnaast leren we je in de cursus waarom je hond bepaald gedrag vertoont. Dit wekt begrip op bij de eigenaar en maakt het trainen met de hond makkelijker en vooral leuker.

Honden communiceren met elkaar en met ons door middel van lichaamstaal. Tijdens de cursus proberen we je zo duidelijk mogelijk uit te leggen wat je hond je probeert te vertellen. We leren je aandachtspunten te herkennen, zoals bijvoorbeeld signalen die op (te veel) spanning duiden.

Door deze manier van trainen wordt de band tussen baas en hond sterker en ontstaat er veel vertrouwen. Dit vertrouwen komt goed van pas in de dagelijkse praktijk.

Om dit allemaal te kunnen waarborgen trainen we in groepjes van maximaal 5 hondjes. Zo is er veel aandacht per individu en genoeg tijd om vragen te stellen.